Als je graag wilt afvallen is bewegen essentieel. Regelmatig bewegen is niet alleen gezond maar verhoogt ook je energieverbruik. Iets minder eten en iets meer bewegen is de beste oplossing om niet alleen nu, maar ook op lange termijn gewicht te verliezen.
Maar wat is het toch moeilijk om van de bank te komen. 's avonds naar de sportschool? Daar heeft niet iedereen zin in. Dat bewegen goed voor je is weet je best, maar kom je zover? Sporten en bewegen is "achteraf" altijd fijn. Het geeft voldoening. Je voelt je lijf weer eens  en je hebt het gevoel goed bezig te zijn geweest. Bovendien als je naast het afvallen gaat bewegen zie je het allemaal wat positiever in en ervaar je het als minder zwaar. In beweging komen hoeft geen groot project te zijn. Het is niet alleen zweten in de sportschool, tennis of voetbal. Maar ook de dagelijkse bezigheden. Denk aan alles wat je hart sneller doet kloppen, bijvoorbeeld: Wandelen of fietsen op een pittig tempo. Maar ook tuinieren, wat vaker de trap nemen en op de fiets naar je werk tellen mee.
Samen gaan we kijken hoe we beweging in je dagelijkse bezigheden kunnen toepassen en iets kunnen kiezen wat jij leuk vindt. Want dan alleen kun je het volhouden en krijg je er positieve energie van.  

 

 

 

                                                         

   

 

                                                             Als iedereen zegt

                                                             dat ik iets NIET kan,

                                                             zal IK juist laten zien

                                                             dat iets wel kan.

 

                                                             Misschien is dat ook wel

                                                             mijn EIGENWIJSHEID,

                                                             maar tevens mijn

                                                             KRACHT.